dimarts, 31 de maig del 2016

POLÍTICA. PROBLEMES ACTUALS DE LA DEMOCRÀCIA

POLÍTICA.
 PROBLEMES ACTUALS DE LA DEMOCRÀCIA

Podríem assenyalar com a principals problemes de la democràcia actual els següents:
La pluralitat (d'idees, d'opinions, de partits, ...) Quan hi ha un bipartidisme "estàtic" on a més les dues opcions se semblen massa amb el que l'alternança en el poder polític és molt limitada
La llibertat de premsa per controlar la resta dels poders. Aquesta ha de sotmetre a la crítica a tots ells sense excepció.
El control dels poders ha de permetre treure a la llum qualsevol tipus d'abusos de poder. Els poders han de ser independents perquè sigui efectiu el control mutu dels mateixos.
La percepció que els grans problemes estan "estancats" pot ser un indicador que el grau de democràcia és insuficient o que el model democràtic ha arribat al seu "sostre", no dóna més de si.
La desvinculació del poble respecte del sistema polític és un altre indicador que este és poc democràtic i està fracassant. La política afecta tot el món i que la gent comence a desentendre's és perquè es comença a perdre la fe en un sistema, això es tradueix en una abstenció cada vegada més gran i en un creixent desinterès per la política.
Un alt percentatge de casos de corrupció i la sensació generalitzada que tot està corromput i que la justícia no funciona solen ser una conseqüència directa d'una democràcia escassa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada